Prajitura cu gem si bezea

de Sidy in Prajituri, 15 Iul 2011 | 7089 vizualizari

 

Una din prajiturile mele care le-au placut celor de la margarina Unirea, si au premiato...
Sper sa va placa si voua...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.

O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.

Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste. Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.

Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie. Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta. Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Danutz